Isblomma

Isblomma
Filmen Isblomma handlar om sextonåriga Isa som går sista året i grundskolan. Hennes pappa är alkoholmissbrukare. Isa kämpar med läxor, hjälper sin lillasyster och sitter uppe på nätterna med sin pappa som har ångest. Samtidigt upplever hon en spirande förälskelse. Till slut tröttnar hon på mammans tjat och pappans drickande…

Visa Isblomma i skolan
Filmen Isblomma är tänkt som ett hjälpmedel för vuxna att belysa familjehemligheter såsom alkohol/drogberoende föräldrar för ungdomar från 13 år och uppåt. Den kan användas under lektionstid i skolan, på fritidsgårdar eller andra verksamheter som riktar sig till ungdomar, föräldrar eller familjer. Syftet med filmen är att belysa hur vanligt det är, förmedla budskapet att du inte är ensam och att det finns hjälp att få.

Filmen Isblomma finns gratis på vår Youtube-kanal: http://Filmen Isblomma

Filmen Isblomma  Till filmen finns ett handledningshäfte med lektionsförslag. Handledningshäftet finns att beställa hos Bona Via till en kostnad av frakten ca 50kr. Vill man som personal ha handledning i hur filmen kan användas går det att boka en tid på Bona Via.